Ягодова торта с бишкоти

25/10/2017
"Не мечтайте за тази торта, направете си я сами с наша помощ "
Приготвяне40 мин.
Общо40 мин.
Порции15
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 228
  • Преглеждания за месеца487
  • Преглеждания за седмицата53
  • Коментирана6 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете топинга в купа, като от него заделите 3 с.л. Прибавете 250 г от ягодите и пасирайте. Останалите 250 г нарежете на малки парченца. В друга купа разбъркайте маскарпонето с пудрата захар.

Разбийте студената сметана и на няколко пъти я прибавете към маскарпонето, като разбърквате внимателно с шпатула. Прибавете нарязаните ягоди и отново разбъркайте. Пригответе си форма за торта с диаметър 26 см.

Изрежете няколко бишкоти с височина на формата и ги подредете прави от вътрешната страна по борда, като преди това ги топвате в пасираните ягоди. Наредете бишкоти по дъното, които също топвате в ягодовата смес.

Покрийте с крем и отново блат от бишкоти. Така процедирайте до изчерпване на продуктите, завършвайки с крем. Покрийте със стреч фолио и сложете тортата за една нощ в хладилник.

На другия ден освободете тортата от ринга и отгоре нанесете заделения топинг. Подредете ягодите, сложете няколко листенца и се насладете на ягодовия разкош!подобни рецепти тук

5 12
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (6)

Сия Рибагина
Сия Рибагина
25.10.2017 19:03
Прекрасна торта, за прекрасен повод :) Да е много здрава и щастлива дъщеря ти, миличка!
0
0
Sevdalina Irikova
Sevdalina Irikova
25.10.2017 15:39
Да ти е здрава и благословена принцесата! Много да ви радва Ели!
0
0
Елена Стефанова Йорданова
Благодаря ти,Дани:)
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв