Черешово сладко с бърбън

25/10/2017
Галя Василева
отГаля ВасилеваНовак21118
"Точно така - сладко с бърбън, за да са щастливи и татковците, когато го поднесете за десерт "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо72
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сладкото от череши често е пренебрегвано, в полза на своите бели роднини, но след като го приготвих тази година, то стана хитът на сезона сред другите ни сладка в избата.

Черешите трябва да са добре узрели. Измиват се, след което се изваждат костилките. Поставят се в тенджера и се поръсват със захарта. Така престояват няколко часа, докато леко се разтопи захарта.

Разбъркват се и варят на среден огън, докато се сгъстят, като често се разбъркват.

Сладкото е готово, когато започне да пука на големи мехури. Може да е малко рядко, но докато изстива, допълнително се сгъстява. Пет минути преди да се свали от огъня, се слага лимонът, нарязан на малки парчета.

Лимонът замества лимонтузуто, но кората му добавя и друг аромат. Добавя се и бърбънът (или ромът), но вкусът с бърбъна придава мноого различно усещане на небцето.

Слакото се сипва в бурканчета и се вари 1-2 минути.

Може да се сервира с ванилов сладолед. И нека ви бъде сладко!подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Сия Рибагина
Сия Рибагина
25.10.2017 19:06
Язък за хубавото сладко, по добре да бяхте го пуснали без снимка, защото тази, с която е представено едва ли ще изкуши някой да го опита...
0
1
Сия Рибагина
Сия Рибагина
26.10.2017 19:07
Здравейте, Галя, не знам защо се чувствате обидена от коментара, който направих, тъй като очевидно снимката е лоша. Сладкото със сигурност е чудесно и аз лично много го обичам, а с този бърбън наистина ще е разкошно и както казах рецептата ви е чудесна, просто не си личи по снимката с която го представяте. Снимката е неясна, не се вижда какво всъщност е снимано – заготовка ли е, в готов вид ли е, сладко ли е, супа, компот или сос.
Аз не съм фотограф, няма и да бъда, също имам лоши фотоси и никога не съм се чувставала засегната, когато ми го кажат, но поне когато пусна снимка се вижда какаво е снимано. Относно това за приемането на новите, тук не съм у нас и няма какво да приемам. Ако сте ми на гости вкъщи може и да ви приема.
Поздрави!
Сия
0
0
Галя Василева
Сия Рибагина, явно сте добра в снимките...Така ли приемате новите?!
И язък, наистина, защото сладкото почти свърши!
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв