Макарони с тиква и стафиди на фурна

25/10/2017
Sevdalina Irikova
отSevdalina IrikovaГотвач387159402
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо174
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • макарони - 200 г пълнозърнести
  • пюре от тиква - 1 ч.ч.
  • стафиди - 50 г
  • портокалов сок - от 1 плод
  • яйца - 3 бр.
  • кафява захар - 1/2 ч.ч.
  • прясно мляко - 2 ч.ч.
  • ванилия - 1 ч.л. екстракт
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме макароните във вода с щипка сол.

Полусварените макарони изцеждаме от водата и изсипваме в йенска тава. Разбиваме яйцата със захарта и към тях добавяме ванилията и прясното мляко.

Изливаме млечната смес към макароните. Добавяме пюрето от сварена тиква и накиснатите в портокалов сок стафиди.

Разбъркваме внимателно съставките. Поставяме тавичката в друга, по-голяма от нея с вода и печем на 160 градуса, за около 40-45 минути.

Внимаваме водата в долния съд да не заври!

Поднасяме с карамелен сос по желание.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар