Пастирска салата

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Пастирска салата1 / 2
22/08/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
1
"Ако такава вкусна салата похапват пастирите, ни идва и на нас да грабнем по една гега и да хукне по поляните"

Необходими Продукти

  • маруля - 2 листа, за подложка
  • домати - 1 брой
  • краставици - 1/3 голяма
  • чушки - 1 брой червена пиперка, малка
  • лук - 1/3 глава червен
  • гъби - 3 броя
  • бекон - 100 г
  • лимонов сок - от 1 лимон
  • олио - 60 мл
  • сол
  • черен пипер
  • сирене - 150 г
  • магданоз - 3 стръка
  • маслини - 5 - 6 броя
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистените гъби се режат на дребно и се изпичат на грил тиган, като се поливат с малко мазнина, сол и черен пипер. Когато омекнат, се вадят и в същия тиган се запича за кратко нарязания бекон. Може първо да запечете бекона и след това гъбите, по желание.

В чиния сложете 2 листа маруля за подложка. Отгоре добавете нарязаните на парчета домати, краставици и чушка. Отгоре добавете гъбите и бекона, както и лука, нарязан на тънки полумесеци.

Поръсете Пастирската салата със сол и черен пипер и полейте салатата щедро с олио и лимонов сок. Разпределете кубчета сирене, стръкчета магданоз и маслини преди поднасяне.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
513
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

стоянка димова
стоянка димова
лесно, вкусно, с добър вид и може да задоволи даже капризните.
18.09.2013 16:01