Кремсупа от тиква и скариди

26/10/2017
Йорданка Ковачева
отЙорданка КовачеваПомощник Готвач2132591408
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо111
  • Преглеждания за месеца19
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Обелете скаридите, като запазите 4 от тях цели.

2. Загрейте зехтина (може да ползвате и обикновено слънчогледово олио) и запържете обелките и главичките докато пуснат всичкия си аромат. Притискайте с лъжица, за да паднат всички сокове от главите.

3. Прецедете ароматизираното олио и го върнете обратно на котлона. В него сложете предварително нарязания лук и оставете да се готви на среден огън, докато вие през това време подготвите другите зеленчуци.

4. Нарежете картофите, тиквата и моркова на кубчета и ги сложете при вече омекналия и полуготов лук, заедно със две-три щипки сол. Гответе 3-4 минути и добавете доматеното пюре. Ароматът, който ще ви обгърне, е чудесен!

5. След още една минута налейте брендито и бъркайте, докато алкохолът се изпари.

6. Сложете 1 литър вода и оставете супата да ври 20 минути до пълната готовност на зеленчуците, след което пуснете вътре обелените скариди и черен пипер на вкус, след минута-две отстранете от огъня. По време на варенето може да си добавите водичка, ако е нужно.

7. Пасирайте до гладка и нежна текстура и се заемете с декорацията.

8. Набавете си дървени клечки, малко по-дълги от скаридите, с които разполагате. Промушвайте откъм главата до опашката, надлъжно всяка от тях, които сте заделили необелени.

9. Загрейте тиган на силен огън с няколко капки зехтин и едра сол и запечете за кратко от всяка страна скаридите (зависи от големината им, но около минутка за всяка страна са напълно достатъчни).

10. Сервирайте тиквената супа, като в средата на чинията на всяка порция поставяте по една скарида. Украсете с малко пресен, много ситно накълцан магданоз.

Да ви е сладко!подобни рецепти тук

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар