Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Гювеч»Свинско месо с картофки, дюли и маслини

Свинско месо с картофки, дюли и маслини

ZeusZeus
Новак
1111
Свинско месо с картофки, дюли и маслини1 / 2
26/10/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
23 мин.
Готвене
75 мин.
Общо
98 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 кг (може телешко)
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • олио - 5 с.л.
  • картофи - 5 бр.
  • дюли - 2 бр.
  • маслини - 8 бр.
  • домати - 5 с.л. (на ситно нарязани)
  • брашно - 2 с.л.
  • вино - 1 ч.ч.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо да поясня месото не е задължително да е свинско (ако не консумирате свинско се получава и с телешко).

1. Режем месото на порции и се запържват за кратко в олиото, загрято в тиган на силен огън.

2. В съд се слагат нарязаните моркови и лук и ги пържим в останалото олио. Месото се добавя и заедно с него 1 ч.л. червен пипер и 2 с.л. доматено пюре. Доливаме с топла вода до покриване на месото.

3. Оставя се за няколко минутки на огъня и добавяме нарязаните картофки, маслини (без костилки), дюли и рязани домати или 4-5 с.л. домати от консерва.

4. Поръсваме с 2 с.л. брашно, разбъркано с вода. Сипваме вино и малко топла вода, за да покрием ястието. Добавяме сол на вкус и черен пипер. Оставяме ястието на бавен огън.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: