Крем с тиква и орехи

26/10/2017
Станислава Армянова
отСтанислава АрмяноваПомощник Готвач30220327
"Ако децата ви не обичат тиква, ето как да я дегизирате, за да я и излапат на един дъх!"
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо12 407
  • Преглеждания за месеца161
  • Преглеждания за седмицата50
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквата се обелва и почиства от семките. Нарязва се на еднакви парчета. В малка тенджера се слага заедно с водата и 2 с.л. от захарта.

Оставя се да се задуши на слаб огън докато омекне (около 20 мин). През това време се сварява млякото.

Нишестето се разтваря в 100 мл от млякото (трябва да е изстинало, за да не стане на бучки). В дълбок съд се слага тиквата и към нея се сипват останалите 400 мл от млякото.

Пасират се заедно и се връщат обратно в тенджерката и се слагат на слаб котлон. Към тиквената смес се слага останалата захар (4 с.л.) и на тънка струя се прибавя нишестето.

Слага се ванилията и се бърка постоянно до сгъстяване на крема. Разпределя се в купички и се оставят да изстинат.

По желание може да се поръсят със смлени орехи или канела.подобни рецепти тук

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар