Пръстчета от телешка кайма с бира

26/10/2017
Гергана  Георгиева
отГергана ГеоргиеваМастър Шеф297861802
"Пригответе си повече бира от посочената в рецептата. Ще ви трябва за сервирането на тези вкусотии "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции16
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо418
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • телешка кайма - 500 г
  • лук - 1 глава средна
  • хляб - 1 филия
  • яйца - 1 бр.
  • чесън - 1 скилидка
  • магданоз - 3 - 4 стръка
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • риган - 1/2 ч.л.
  • бира - 50 мл
  • брашно - за овалване
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа сложете каймата и към нея прибавете предварително нарязан на много дребно лук. Накиснете във вода филия хляб, изстискайте я с ръце и я сложете в каймата.

Добавете яйцето, пасирана скилидка чесън, наситнен магданоз, черен пипер и риган. Започнете да месите каймата, като по време на месенето, по мъничко си наливайте от бирата.

Измесете я хубаво и я оставете да почива около един час. Загрейте на огъня олиото.

Вземайте с ръце по малко количество от каймата и оформете пръстчетата, като се стремите да ги направите с големината на палеца на ръката.

Оваляйте ги в брашно и ги изпържете в загрятото олио от всички страни.

Сервирайте ги според сезона - с прясна салата или туршия.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 58 301 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!