Тиква с хрян и марината

26/10/2017
Галя Василева
отГаля ВасилеваНовак26118
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо194
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • тиква - 300 г
  • хрян - около 50 г
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 3 бр. зелени
  • чушки - 3 бр. червени
  • За марината
  • вода - 300 мл
  • оцет - 100 мл
  • морска сол - 2 с.л.
  • мед - 2 с.л. /захар/
  • олио - 50 мл
  • черен пипер - 8 - 10 зрънца
  • дафинов лист - 2 - 3 бр.
  • карамфил - 3 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквата се обелва и нарязва на марки парчета.

Добавят се измитите, почистени от семки и нарязани чушки. Към тях се прибавят и обелените и нарязани на колелца хрян и морков.

Слагам ги в пластмасова кутия, с вместимост около 500 мл, и започвам да приготвям марината.

Сипвам в тенджера водата, оцета, солта, меда и подправките, докато започне да ври. Накрая прибавям и олиото.

Оставям да се задуши 10 минути, след което го кипвам пак. Заливам с гореща марината продуктите, затварям и оставям да престои 24 часа. После съхранявам на хладно.

Става пъстра, леко лютива туршия, която е един различен вкус към зимнините.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар