Пържен сафрид със средиземноморски сос

26/10/2017
Sevdalina Irikova
отSevdalina IrikovaПомощник Готвач303132311
"Перлата на средиземноморската кухня "
Приготвяне15 мин.
Готвене10 мин.
Общо25 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо477
  • Преглеждания за месеца192
  • Преглеждания за седмицата34
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • сафрид - 1 кг пресен
  • сол - едра, за посоляване
  • царевично брашно - 6 с.л.
  • мазнина - за пържене
  • За соса
  • растителна мазнина - 3 с.л. (от пърженето на рибата)
  • чесън - 3 скилидки
  • галета - 2 с.л. домашна
  • орехи - 30 г сурови
  • каперси - 3 с.л.
  • лайм - сока от 1 плод
  • розмарин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме рибата от хриле и коремни вътрешности, като запазваме главите.

Измиваме сафрида, посоляваме го с едра сол за около час. Оставяме го да се изцеди в съд, като наклонyt на рибите е към главата.

Преди топлинната обработка изтръскваме рибата от солта и всяка една от тях овалваме в брашно. В съд с нагрята растителна мазнина я изпържваме и я оставяме върху кухненска хартия.

За соса използваме блендер, в който смиламе трохите от сух хляб. Към тях добавяме орехите, чесъна, розмарина и каперсите.

Изсипваме ги в купичка, добавяйки от рибната мазнина и сокът от лайма.

Овкусяваме, ако е необходимо. Аранжираме с клонки розмарин, каперси и резенчета лайм.

Съвет: От опит споделям, че за този сос най-вкусни са трохите от сухари останала фокача.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар