Кюфтенца с пармезан в сос от кестени

26/10/2017
Йорданка Ковачева
отЙорданка КовачеваПомощник Готвач2122581401
"Невероятно апетитно и вкусно ястие с дъх на есен "
Приготвяне30 мин.
Готвене70 мин.
Общо100 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
17 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо219
  • Преглеждания за месеца40
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена17

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Направете прорези в основата на кестените и ги изпечете на 200 градуса за 30 минути. Завийте ги в кърпа за няколко минути, така беленето им ще бъде по-лесно.

2. Омесете каймата с галетата, яйцето, пармезана и подправките. Оставете в хладилник за 30 минути - 1 час.

3. Обелете вече поизстиналите кестени и ги нарежете /натрошете в дълбока купа, заделяйки 7-8 от тях цели.

4. В купата нарежете на едро яйцата и чесъна и сипете зехтина, лимоновия сок и половината вода. Сложете магданоза, сол на вкус, брашното и черния пипер и пасирайте до възможно най-гладка смес. Към края на пасирането си добавете и останалата водичка, а ако ви се стори много гъсто сложете малко повече.

5. От каймата оформете кръгли кюфтенца с големина, колкото се побира в затворената ви шепа. Овалвайте в брашно и подреждайте в тавичка върху хартия за печене. Изпечете ги в предварително загрята на 200 градуса фурна до златист загар.

6. През това време загрейте на среден огън зеленчуковия бульон, който е най-добре да е домашен, но при липса на такъв използвайте кубче, като го разтворите във 800 мл вода.

Щом заври, сипете бавно сместа от пасирани кестени и разбивайте с телена бъркалка, докато се получи нежен сос. Пуснете в него заделените цели кестени и варете 12 минути на тих до среден огън.

7. Готовите кюфтенца сложете още горещи в соса, заедно с чаена лъжичка розмарин и след минута-две отстранете от огъня.

8. Сервирайте ястието поръсено с прясно накълцан магданоз.

Да ви е сладко!подобни рецепти тук

5 13
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Теодора Мещерова
Разкошни са!
0
0
Йорданка Ковачева
Благодаря, Теди :) Много обичам кестени и това е една от любимите ми рецепти с тях. Лесна и вкусна.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв