Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пасти»Лесни пастички Рафаело

Лесни пастички Рафаело

Кулинарна мрежаКулинарна мрежа
Джедай
7466k2k4k
Лесни пастички Рафаело
Снимка: Кулинарна мрежа
1 / 2
27/10/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
14
"Впечатляващо вкусни пастички, които ще искате да споделите с най-близките си хора"

Необходими Продукти

  • бишкоти - 2 - 3 пакета (200 г)
  • прясно мляко - 3 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • масло - 3 с.л.
  • брашно - 3 с.л. може и царевично нишесте
  • бурбонска ванилия - 1 бр. /ванилена захар с бурбонска ванилия на Др. Йоткер/
  • за поръсване
  • кокосови стърготини - 350 г
  • шоколадов ганаш
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се приготвя кремът. Една чаена чаша захар и две чаени чаши мляко се кипват на котлона. Добавя се бурбонската ванилия, ако имаме такава. Докато млякото се загрява, в купа се сместват брашното с пакетче ванилена захар с бурбонска ванилия, в случай че не сме сложили такава в млякото.

Налива се малко от млякото, за да се получи рядка кашчка.

Когато млякото тръгне да завира, се добавя и разбитото брашно при непрекъснато бъркане. Бърка се и докато кремът се сгъсти, след което се сваля от котлона. Оставя се настрана да се охлади малко и едва тогава се добавя маслото. Готовият крем се покрива със стреч фолио, за да не се образува коричка.

Пристъпваме към сглобяване на пастичките Рафаело. Една по една бишкотите се потапят за кратко в останалото мляко. Поставят се в подходящ съд и върху половината отгоре се слага от крема.

Кремът може да сложите с лъжичка или ако имате подръка шприц. Захлупвате с бишкота, която не е шприцована, и внимателно овалвате в кокосовите стърготини.

С помощта на готовия ганаш и шприц правите шарки върху пастичките и прибирате в хладилник.

Източник: Рени Дочева

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: