Gotvach.bg»Рецепти»Солени Печива»Солена Торта»Празнична торта с кайма

Празнична торта с кайма

Празнична торта с кайма
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
27/10/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6
"От вас празника, от нас тортата или обратното? Важното е всички да я опитаме"

Необходими Продукти

  • кайма - 500 г смес
  • кимион
  • лук - 1 бр.
  • магданоз
  • черен пипер
  • картофи - 2 бр. сварени /средни/
  • сол - на вкус
  • яйце - 1 бр.
  • плънка
  • кашкавал - 60 г
  • кисели краставички - 4 - 5 бр.
  • печени чушки - 5 - 6 бр. червени
  • бекон - 2 ленти
  • заливка
  • яйца - 2 бр.
  • кашкавал - 60 г
  • готварска сметана - 2 с.л.
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Каймата се омесва с яйцето, намачкани с вилица сварени картофи и подправки.

В намаслена малка тавичка с диаметър 23-24 см се оформя като блат.

Отгоре се нареждат разрязани и разтворени като книга печени чушки, върху тях резенчета кисели краставички, следва настърган кашкавал и парчета бекон.

В купа се разбиват две яйца, добавя се сметана, черен пипер, настърган кашкавал и ситно нарязан магданоз. Разбърква се добре сместа и с лъжица се разпределя да покрие тортата.

Печем в загрята фурна 190-200 градуса за 15 минути, покрива се отгоре с фолио и печем още 15 минути. Сваля се фолиото и да добие златист загар включваме вентилатора за още 5-10 минути, докато стегне и зачерви заливката.

Изважда се в чиния, леко охладена се гарнира с роза от червени чушки, кисели краставички и листа пресен магданоз.

Нарязва се като торта и сервираме с резени пресни домати.

Вкусно и празнично !

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
55
41
30
20
10
Дай твоята оценка: