Бутербанички с кайма и праз

27/10/2017
ГАЛЯ ДУМАНОВА
отГАЛЯ ДУМАНОВАПомощник Готвач127917
"Само стойте и гледайте какви банички ще направим за нула време "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо809
  • Преглеждания за месеца130
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • бутертесто - 1 пакет /2 листа/
  • кайма - 300 г смес
  • морков - 1 бр.
  • праз лук - 1 стрък
  • чушка - 1 бр. прясна
  • червен пипир - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 к.л.
  • олио - 100 мл
  • чубрица
  • сол
  • жълтък - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бутертестото трябва да се размрази на стайна температура.

Почистените моркови, лук и чушка се нарязват на ситно и се запържват до омекване в сгорещеното олио. Към тях се добавя каймата и се пържи до готовност, прибавят се подправките.

В продълговата тавичка се постила хартия за печене и се поставя цял единият лист от бутертестото.

Върху него равномерно се разпределя плънката от кайма и се завива с втория лист тесто.

Жълтъкът се разбива с 1 ч.л. олио и с четка се намазва баницата, разрязва се на правоъгълни парчета и се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса до златист цвят.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар