Реденка с кайма и тиквички

27/10/2017
Анелия Терзиева
отАнелия ТерзиеваЧирак101664
"Важното е ред да има, както и топла реденка с кайма и тиквички "
Приготвяне25 мин.
Готвене60 мин.
Общо85 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо203
  • Преглеждания за месеца79
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичките нарязваме на кръгчета и оставяме върху кърпа или кухненска хартия да се отцедят от водата.

Запържваме моркова и лука - нарязани предварително на ситно.

В тигана при зеленчуците добавяме каймата и прибавяме 2 с.л. вода.Така каймата по-лесно ще стане на трохи. Запържваме. Подправяме доматено пюре, а при необходимост разреждаме с малко вода.

В правоъгълна и намаслена тава започваме да редим продуктите за реденката, като редуваме пласт от тиквички и пласт с кайма. Последният ред трябва да е от тиквички.

Печем на 180-200 градуса за около 30-35 мин. Изваждаме редената мусака и я заливаме със смес от разбитите яйца, мляко и брашно.

Допичаме, докато заливката добие златист цвят.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар