Телешко Карпачо с нар

27/10/2017
Йорданка Ковачева
отЙорданка КовачеваПомощник Готвач2242641449
"За телешкото - с любов. Уникално вкусно и уханно карпачо "
Приготвяне18 мин.
Общо18 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо201
  • Преглеждания за месеца52
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

  • телешко бон филе - 100 г
  • нар - 1/2 плод, зрънцата
  • пармезан - 50 г или на вкус
  • домат - 1 бр.
  • зехтин - 40 мл
  • лимонов сок - от 1/2 плод
  • сол - на вкус, едра, люспеста
  • босилек - 3 - 4 листа, пресен
  • балсамова редукция - по желание
  • кедрови ядки - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Почистете месото от жилички, ако има такива, и го поставете за 30 минути във фризер. Така то ще се втвърди и ще е лесно за манипулация. Трябва да е твърдичко, но не допускайте да се замрази напълно.

2. С остър нож го нарежете на възможно най-тънки филийки. Най-добре се получава със машинка за рязане на колбаси, затова може да ползвате такава, ако имате.

3. Поставяйте между всяко парченце стреч фолио, за да не слепват едно за друго, и щом приключите с рязането, ги начукайте леко отгоре с дървено чукче изтънявайки ги още повече по този начин.

4. Настържете домата и сложете при него малко сол и зехтин. Разстелете го по повърхността на широка чиния, без да стигате до ръбовете.

5. Подредете внимателно телешкото карпачо върху домата (само един ред).

6. Смесете лимоновия сок със зехтина и напръскайте месото. Отгоре разпръснете зрънцата от нар и сиренето пармезан.

7. Сложете в средата едно от листенцата босилек, а останалите накъсайте върху предястието. Завършете със люспестата сол на вкус.

По желание може да добавите кедрови ядки, които много подхождат, както и балсамова редукция за още красота и вкус.

Поднесете с чаша хубаво червено вино!

Забележка и препоръка:
Поради факта, че месото се консумира сурово, е изключително важно да изберете качествено и прясно такова.

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 11
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Rositsa Ivanova
Rositsa Ivanova
27.10.2017 16:36
Перфектно е! Браво
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв