Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Карпачо»Телешко Карпачо с нар

Телешко Карпачо с нар

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Телешко Карпачо с нар
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 6
27/10/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
18 мин.
Общо
18 мин.
Порции
2
"За телешкото - с любов. Уникално вкусно и уханно карпачо"

Необходими Продукти

  • телешко бон филе - 100 г
  • нар - 1/2 плод, зрънцата
  • пармезан - 50 г или на вкус
  • домат - 1 бр.
  • зехтин - 40 мл
  • лимонов сок - от 1/2 плод
  • сол - на вкус, едра, люспеста
  • босилек - 3 - 4 листа, пресен
  • балсамова редукция - по желание
  • кедрови ядки - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете месото от жилички, ако има такива, и го поставете за 30 минути във фризер. Така то ще се втвърди и ще е лесно за манипулация. Трябва да е твърдичко, но не допускайте да се замрази напълно.

С остър нож го нарежете на възможно най-тънки филийки. Най-добре се получава със машинка за рязане на колбаси, затова може да ползвате такава, ако имате.

Поставяйте между всяко парченце стреч фолио, за да не слепват едно за друго, и щом приключите с рязането, ги начукайте леко отгоре с дървено чукче изтънявайки ги още повече по този начин.

Настържете домата и сложете при него малко сол и зехтин. Разстелете го по повърхността на широка чиния, без да стигате до ръбовете.

Подредете внимателно телешкото карпачо върху домата (само един ред).

Смесете лимоновия сок със зехтина и напръскайте месото. Отгоре разпръснете зрънцата от нар и сиренето пармезан.

Сложете в средата едно от листенцата босилек, а останалите накъсайте върху предястието. Завършете със люспестата сол на вкус.

По желание може да добавите кедрови ядки, които много подхождат, както и балсамова редукция за още красота и вкус.

Поднесете с чаша хубаво червено вино!

Забележка и препоръка: Поради факта, че месото се консумира сурово, е изключително важно да изберете качествено и прясно такова.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
512
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Rositsa Ivanova
Rositsa Ivanova
Перфектно е! Браво
27.10.2017 16:36
1