Букетчета от кайма и пъдпъдъчи яйца в кори за баница

27/10/2017
zarq666@gmail.com
отzarq666@gmail.comГотвач3021091364
Приготвяне30 мин.
Готвене25 мин.
Общо55 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо390
  • Преглеждания за месеца67
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, овкусете каймата със сол, черен пипер и кимион. Добавете майорана и наситнените зелен лук, кромид лук и магданоз. Разбийте едно цяло яйце и белтъците на останалите две яйца (жълтъците оставете за намазване) и добавете към каймата. Омесете я хубаво и я оставете в хладилник за 30 минути. След това добавете каперсите и отново я омесете.

Корите за баница нарежете на еднакви квадрати. Намажете ги с помощта на четка с разбитите жълтъци и застъпете по два квадрата кръстовидно.

Прехвърлете в тавичка за мъфини, предварително намазана с малко олио.
С намокрени ръце оформете от каймата сплескани плоски кюфтенца и сложете в корите за баница. Във всяко кюфтенце направете гнезденце, за да се чукнат в него по-късно пъдпъдъчите яйца.

Сложете тавичката в ниската част на предварително загрята на 180 - 200 градуса фурна. Когато каймата е почти готова, извадете тавичката и чукнете по едно пъдпъдъче яйце във всяко кюфтенце. Преместете я в средата на фурната и печете до забулването на яйчицата.

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар