Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Кайма»Кюфтета»Букетчета от кайма и пъдпъдъчи яйца в кори за баница

Букетчета от кайма и пъдпъдъчи яйца в кори за баница

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k8k7
Букетчета от кайма и пъдпъдъчи яйца в кори за баница
Снимка: Зори
2 / 4
12/06/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
5
"И мъжете харесват букети, главно такива, които може да бъдат поднесени с бира"

Необходими Продукти

  • кайма - 1 кг смес
  • кори за баница - 3 листа
  • пъдпъдъчи яйца - 12 бр.
  • кокоши яйца - 3 бр.
  • каперси - 3 с.л.
  • кромид лук - 1/2 глава
  • зелен лук - 2 стръка
  • магданоз - 1/4 връзка
  • майорана - 5 - 6 щипки
  • черен пипер
  • кимион
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо овкусете каймата със сол, черен пипер и кимион. Добавете майорана и наситнените зелен лук, кромид лук и магданоз.

Разбийте едно цяло яйце и белтъците на останалите две яйца (жълтъците оставете за намазване) и добавете към каймата.

Омесете я хубаво и я оставете в хладилник за 30 минути. След това добавете каперсите и отново я омесете.

Корите за баница нарежете на еднакви квадрати. Намажете ги с помощта на четка с разбитите жълтъци и застъпете по два квадрата кръстовидно.

Прехвърлете в тавичка за мъфини, предварително намазана с малко олио.

С намокрени ръце оформете от каймата сплескани плоски кюфтенца и сложете в корите за баница. Във всяко кюфтенце направете гнездо, за да се чукнат в него по-късно пъдпъдъчите яйца.

Сложете тавичката в ниската част на предварително загрята на 180-200 градуса фурна.

Когато каймата е почти готова, извадете тавичката и чукнете по едно пъдпъдъче яйце във всяко кюфте.

Преместете я в средата на фурната и печете до забулването на яйчицата.

Букетчетата от кайма и пъдпъдъчи яйца в кори за баница са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: