Богата есенна салата

27/10/2017
Sevdalina Irikova
отSevdalina IrikovaПомощник Готвач309136322
Приготвяне25 мин.
Готвене15 мин.
Общо40 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо497
  • Преглеждания за месеца273
  • Преглеждания за седмицата34
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пъстри есенни зеленчуци, пълни с витамини, фибри и минерали.
Убедете се сами, като приготвите тази невероятно вкусна и колоритна зеленчукова салата!

За целта измиваме добре и почистваме всички продукти. Зелките нарязваме на четвъртинки. Редуваме резенчетата по цвят в голямо кръгло плато.

Между тях поставяме чери доматчетата. Резенчето праз и стръка селъри нарязваме на тънки по диагонал и посипваме около зелето.

Доматa нарязваме на много тънки резени, като ги застъпваме и оформяме като цвете. Поставяме го върху вътрешния край на зелето, оформяйки го в кръг. По същият начин нарязваме краставицата (необелена), чийто кръгчета поставяме върху доматa.

В средата поставяме купичка с картофено пюре и печено месо (в моя случай останало пилешко филе). Отстрани поръсваме зрънца от царевица.

Репичките, морковът, чушките и гъбите режем на тънки шайби.
Аранжирането на останалите съставки в салатата е въпрос на усет и въображение, ще бъде винаги колоритно и красиво.

За дресинга смесваме растителната мазнина с оцетa, редукцията от нар, горчицата, като прибавяме и семената (резене, целина, сусам) предварително запечени на сух тефлонов тиган. Заливате дресинга непосредствено преди поднасянето на салатата.

Поднасяме я с печено месо, картофено пюре и се наслаждаваме на спокойната септемврийска вечер.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар