Печено свинско със зеленчуци

20/01/2013
Тити
отТитиНовак
"Време е за вечеря, а вкусът на печено месо и ароматни зеленчуци ще ви накара бързо да седнете на масата!"
Приготвяне20 мин.
Готвене150 мин.
Общо170 мин.
Порции7
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо16 536
  • Преглеждания за месеца83
  • Преглеждания за седмицата9
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • свинско месо – 1.500 кг.
  • лук – 4 глави
  • чесън - 3 скилидки
  • моркови – 5 бр.
  • картофи – 1 кг.
  • олио – 1 к.ч.
  • бяло вино – 1/2 ч. ч
  • чубрица
  • кимион
  • червен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме месото на едри парчета и ги поръсваме с чубрицата, червения пипер, кимион и сол.

Нареждаме ги в тава за печене. Нарязваме на ситно лука, пасираме чесъна. Равномерно изливаме олиото върху дъното на тавата.

Изсипваме картофите, нарязани на кубчета, лука, чесъна, нарязаните на кръгчета моркови. Добавяме виното и 2 ч.ч. вода.

Пече се в загряна фурна на слаб огън около 2-3 часа.
подобни рецепти тук

5 9
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

magdanozka
magdanozka
04.04.2017 22:18
Лесно за приготвяне,а на вкус е идеално.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв