Тиквена супа с кайма

28/10/2017
Sevdalina Irikova
отSevdalina IrikovaПомощник Готвач303132311
"Вадете лъжиците и идвайте да я опитаме, сигурни сме, че е много вкусна "
Приготвяне10 мин.
Готвене35 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо172
  • Преглеждания за месеца74
  • Преглеждания за седмицата18
  • Рейтинг4.9 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте тиквата и я почистете от семената. Нарежете я на кубчета.

Морковите, картофите и лукът се обелват и нарязват на ситно.

В подходяща тенджера загряваме 2 с.л. растителна мазнина и 3 с.л. бульон. Задушаваме тиквата, морковите, картофите и лука. Овкусяваме със сол и прясно настъргано индийско орехче.

Добавяме останалият зеленчуков бульон. Варим на слаб котлон до полуомекване на зеленчуците още 15 минути.

Празът се почиства, измива и се нарязва на колелца. В другите 2 с.л. растителна мазнина задушаваме каймата и празa.

Тиквата и зеленчуците се пасират. Супата се поднася с лъжица бита сметана и с по 2-3 лъжици от задушената с праз кайма.

Сервираме топла, поръсена със запечени сусамови семена. Аранжираме със зелени подправки.

Източник: списание Здравен журналподобни рецепти тук

5 7
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар