Чеснов хляб с маково семе

28/10/2017
ГАЛЯ ДУМАНОВА
отГАЛЯ ДУМАНОВАПомощник Готвач8996
Приготвяне40 мин.
Готвене70 мин.
Общо110 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо103
  • Преглеждания за месеца54
  • Преглеждания за седмицата16
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се натрошава в 100 г от подгрято прясното мляко, захарта и 1 с.л. брашно, за да се активизира. В пресятото брашно се добавя солта, останалото мляко, белтъка от яйцето, активираната мая, олиото и солта.

Бърка се с помощта на лъжица, когато тестото се събере, се измесва на ръка върху набрашнен плот. Измесеното тесто се разделя на 4 топки и се оставя да втаса /да удвои обема си/.

Когато тестото е готово, всяка топка се измесва пак с малка част от смляния чесън и с ръце се разтегля на дълго въже с дължина 30 см.

Получените въженца се омотават едно около друго две по две и се поставят във форма за кекс /продълговата/, застлана с хартия за печене.

Намазват се с разбитият жълтък и се поръсват с маковите семена.

Чесновият хляб се пече до златист цвят, като се поставя в студена фурна и се загрява до 180 градуса.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар