Какаова бисквитена торта с извара

28/10/2017
"Бисквитено изкушение с въздушен шоколадов мус, на който не може да устоите "
Приготвяне40 мин.
Готвене5 мин.
Общо45 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 551
  • Преглеждания за месеца56
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

  • бисквити - 350 г
  • компот - по избор за сиропиране
  • крем
  • заквасена сметана - 370 г
  • извара - 370 г /ситно смляна/обезмаслена
  • пудра захар - 1 ч.ч. /200 г/
  • какао - 2 с.л с връх
  • желатин - 20 г
  • глазура
  • какао - 2 с.л.
  • захар - 2 с.л.
  • прясно мляко - 6 - 7 с.л.
  • масло - 20 г
  • цветни пръчици - за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се прави кремът.

В блендер се смесват продуктите за крема без желатина. Трябва да се получи течна хомогенна смес. Към нея се добавя приготвеният желатин, като той се изсипва на много тънка струя, бъркайки непрекъснато сместа.

За желатина към 9 с.л. вода се изсипват две пакетчета от по 10 г желатин. Когато той набъбне /след 2-3 мин/, се поставя на водна баня до получаване на бистра течност. Важно е да не завира - иначе се пресича и не действа желиращо.

Така кремът е готов. След 15-20 мин се желира достатъчно, за да се нанася
върху бисквитите.

В правоъгълна или кръгла форма с откопчващ се ринг се редят бисквитите, сиропирани за миг в сок от компот. Тортата се реди на два слоя бисквити и крем. Най-отгоре остава ред бисквити.

Прави се глазурата на водна баня до сгъстяване. Тя се излива отгоре върху бисквитите и след 5-10 минути се посипват пръчиците или друго по избор.

След няколко часа, престояла в хладилник, бисквитената торта е готова.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Таня Левенова
Да добавя още-този крем е страхотен,вкусен, шоколадов мус-.може да си го направите и прехвърлите в чашки...Отгоре с разбита сметана..ммм
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв