Яхния с кюфтенца, гъби и картофи

28/10/2017
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру157281544310
"Ще е готова за нула време и също за толкова време ще изчезне от тенджерата "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 437
  • Преглеждания за месеца1136
  • Преглеждания за седмицата81
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелват се картофи и моркови, нарязваме картофите на едри парчета, морковите - на кръгчета, ако са по-големи - на полумесеци.

Почиства се лук и нарязваме на ситно. От каймата се оформят малки топчета и овалваме в брашно. Загрява се олио и запържваме леко от всички страни, изваждаме в чиния.

В същата мазнина сипваме лук, моркови и гъби, отцедени от течността. След 3 минути добавяме и картофите, да се запържат леко. Ако е нужно, се сипва още малко олио и разбъркваме.

Когато лукът омекне с останалите зеленчуци, прибавяме доматено пюре, разбъркваме и се прибавя червен пипер.

Налива се гореща вода, колкото да покрие продуктите, овкусяваме със сол, черен пипер, риган, мащерка.

Връщаме кюфтенцата в тенджерката, а котлона да е на 3 степен. Готви се бавно до готовност на зеленчуците, така става по-вкусно.

Сервираме вкусната яхния поръсена с пресен магданоз.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар