Орехово-бисквитена торта с бананов крем

28/10/2017
РАГ
отРАГГотвач31012111
"Вкусна бисквитена тортичка за душата с аромат на банан - как да не сме доволни "
Приготвяне20 мин.
Готвене10 мин.
Общо30 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 041
  • Преглеждания за месеца83
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват със захарта и ванилията.

Бананът се намачква с вилица на пюре. Добавяме в миксера, за да се размеси добре с яйцата.

Загряваме млякото на слаб огън и бавно наливаме от яйчно банановата смес.

Нишестето предварително се разбива в чаша мляко или вода. Доливаме на бавна струя. Когато се сгъсти, кремът е готов.

В четвъртита тавичка подреждаме бисквитите. Заливаме с крем, а след това наръсваме със смлени орехи и подреждаме резенчета банани.

Повтаряме действието с всеки следващ слой. След като поизстине тортата, я прибираме в хладилника, за да стегне.подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар