Дроб сарма за сбор

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k10k5
Дроб сарма за сбор
Снимка: Ваня Георгиева
2 / 3
28/10/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • черен агнешки дроб - 400 г
  • бял агнешки дроб - 250 г
  • ориз - 1 ч.ч.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер - 1 к.л.
  • джоджен - 10 стръка пресен
  • лук - 1 бр.
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 1 кофичка
  • прясно мляко - 1 к.ч.
  • брашно - 2 с.л.
  • сода - щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измивате и слагате двата вида дроб да се варят в солена вода, ако има пяна, трябва да я отстраните.

Накиснете ориза във вода, нарежете лука на ситно.

Сипете олио в тавата, в която ще печете дроб сармата, и запържете лука, след което добавете ориза.

Нарежете сварения дроб на ситно и след като се запържили лукът с ориза, сипете 2 чаши вода и 2 чаши от бульона.

Овкусете с подправките и сложете да се пече в умерена фурна.

Разбийте яйцата с млеката и брашното и след като поизври водата, я сипете отгоре да се запече.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: