Пълнени чушки със заешка кайма

28/10/2017
Ваня Георгиева
отВаня ГеоргиеваМастър Шеф102212359513
"Любимите ни пълнени чушки, но в по-вкусен и ароматен вариант със заешко месце "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо272
  • Преглеждания за месеца124
  • Преглеждания за седмицата23
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо изкиснете заешкото месо, след което го оставете да се отцеди хубаво и смелете на машинка за кайма с малко сланина. Ако нямате сланина, трябва да добавите повече олио при пърженето.

Почистете семената на чушките, запържете лука с каймата, добавете червения пипер и ориза. Пържете така за няколко минути, след което сипете доматения сок и малко вода.

Когато поври всичко и оризът е полусварен, добавете нарязаните чери домати и магданоз.

Със сместа напълнете чушките, сложете ги в тава и сипете 2 чаши вода. Печете във фурната до запичане, може да ги обърнете, за да се запекат и от двете страни.

Разбийте яйцата с млякото и брашното, когато изкарате чушките от фурната, извадете 2 от тях, за да се освободи място и по-лесно да взимате от бульона и да смесвате със млечната смес.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар