Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Каши»Гъбена каша с люти кюфтенца

Гъбена каша с люти кюфтенца

Потребител#184319Потребител#184319
Иноватор
3291k4738632
Гъбена каша с люти кюфтенца
Снимка: Потребител#184319
1 / 2
28/10/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
3
"Леко пикантна, много ароматна и ужасно вкусна - три причини да опитате още днес тази гъбена каша с люти кюфтенца"

Необходими Продукти

  • кайма - 500 г кълцана
  • люти чушки - 1 бр. халапеньо
  • черен пипер
  • гъби - 1 кг
  • брашно - 1 с.л. с връх
  • сол
  • олио
  • червен пипер
  • лук - 2 глави
  • масло - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите се измиват, почистват и нарязват. Посоляват се и запържват с лука. Доливаме с вода и изчакваме да заври.

През това време нарязваме на много ситно лютата чушка и размесваме каймата. Ако самата кайма не е подправена, овкусяваме с подправки по желание.

Пускаме кюфтенцата във врящата гъбена супа и варим на слаб огън. След като кюфтенцата се сварят, запържваме леко червен пипер и брашно в маслото.

Разбъркваме добре, за да не останат бучки. На бавна струя се прибавя към гъбите.

Оставяме да поври още 5-10 минути и снемаме от котлона.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: