Семеен обяд

28/10/2017
"С такъв обяд и комшиите даже ще дофтасат на масата "
Приготвяне30 мин.
Готвене170 мин.
Общо200 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
22 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо16 122
  • Преглеждания за месеца5692
  • Преглеждания за седмицата48
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена22

Необходими Съставки

  • пиле - 1 бр.
  • сухи чушки - 5 - 6 бр.
  • карначета - 600 г
  • зелка - 1 бр. кисела
  • ориз - 2 ч.ч.
  • лук - 2 глави
  • дафинов лист - 3 бр.
  • червен пипер
  • черен пипер
  • чубрица
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука на ситно и в малко мазнина го запържете. Добавете ориза и разбъркайте.

Щом оризът леко се запържи, сложете червения пипер, чубрицата, черния пипер, сол на вкус и разбъркайте. Сипете около 200 мл гореща вода и когато оризът поеме течността, махнете от котлона.

Поставете сухите чушки в гореща вода до омекването им.

Нарежете зелката на ситно и я сложете в тава. Овкусете с червен пипер, дафинов лист, черен пипер, олио и разбъркайте.

Почистете пилето и сухите чушки. Напълнете пилето и чушките с охладения ориз. Поставете ги между нарязаното зеле и налейте гореща вода - да покрие чушките.

Завийте плътно с фолио и сложете ястието във фурната. Включете на 220 градуса и печете един час. Намалете на 180 градуса и печете още един час. Извадете ястието и прибавете карначетата.

Върнете във фурната за около 30 минути без фолио.подобни рецепти тук

5 12
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Ваня Георгиева
Богат обяд! Браво Елена! Страхотна рецепта задължително ще я приготвя. :)
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв