Тиквен карамелен десерт

28/10/2017
Мими А.
отМими А.Иноватор35714268
"Ето го и последният финалист в топ 5 на най-любимите ни десерти с тиква "
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 828
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • тиква - 300 г
  • кафява захар - 3 с.л.
  • извара - 300 г
  • заквасена сметана - 100 г
  • захар - 3 с.л.
  • ванилия - 1/2 ч.л.
  • яйца - 4 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме тиквата и я нарязваме на малки тънки парченца. Сипваме я в тавичка и поръсваме отгоре кафявата захар. Запичаме за около 20 минути, докато тиквата омекне и се карамелизира.

Прехвърляме половината от карамелизираната тиква в тавичка със свалящи се стени и разпределяме навсякъде по дъното.

Разбиваме изварата със захарта до хомогенна смес. След това добавяме яйцата и отново разбиваме. Сипваме и заквасената сметана и ванилията, разбиваме и накрая добавяме останалите парчета карамелизирана тиква.

Разбъркваме грубо и изсипваме сместа върху приготвената тавичка с подредените тиквени парчета.

Печем в загрята на 150 градуса фурна за около 20 минути или докато сместа се сгъсти и стане златиста.

Оставяме изпечения десерт за една нощ в хладилника, за да се стегне хубаво.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар