Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Орехова Торта»Торта с ванилов крем и орехи

Торта с ванилов крем и орехи

Теодора МещероваТеодора Мещерова
Помощник Готвач
1367782018062
Торта с ванилов крем и орехи
Снимка: Теодора Мещерова
1 / 2
28/10/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
14
"Торта, създадена с много любов, ще бъде изядена с много апетит"

Необходими Продукти

  • За блатовете
  • яйца - 6 бр.
  • захар - 2 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • ванилия - 3 бр.
  • сода - 1 с.л.
  • брашно - 3 ч.ч.
  • За крема
  • яйца - 3 - 4 бр
  • брашно - 8 с.л.
  • ванилия - 2 прахчета
  • ванилия - 2 капки есенция
  • захар - 1 ч.ч.
  • прясно мляко - 1 л
  • масло - 2 с.л.
  • лимони - 1 настъргана кора
  • Сироп
  • вода - 2 ч.ч.
  • захар - 6 ч.л.
  • Украса
  • орехи - 200 г
  • сладко от череши - 150 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяне на блатовете:

Киселото мляко се разбърква заедно със содата. След това се разбиват яйцата със захарта и към тях се добавят киселото мляко със содата, както и всички продукти, посочени за блатовете. От тази смес се изпичат три отделни блата в тава, покрита с пергаментова хартия. Фурната трябва да е умерена.

Захарен сироп:

Кипнете водата на среден котлон, след което добавете захарта и бъркайте, докато се получи гъст сироп.

Крем:

Загрейте млякото заедно със захарта. Разбийте яйцата заедно с брашното и ги добавете към млякото. Бъркайте, докато се сгъсти кремът, и накрая добавете ванилията, лимоновата кора и маслото, което е предварително разтопено.

Охладете всички съставки за тортата добре. Поставете първият блат в подходящ поднос, сложете от сиропа, след това поставете крем и така процедирайте и с другите блатове.

Отгоре намажете тортата с останалия крем, украсете със смлените орехи и плодовете от сладкото.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
516
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Елена Стефанова Йорданова
Елена Стефанова Йорданова
Прекрасна торта:)Хич ме няма с подобен вид блатове!Твоята изглежда доста примамливо и може да се престраша някога!И снимката ти е разкошна:)
28.10.2017 17:05
2
1
Покажи всички подкоментари
Yordanka Kovacheva
Yordanka Kovacheva
Браво на майсторката!!
28.10.2017 16:33
1
1
Покажи всички подкоментари
Sevdalina Irikova
Sevdalina Irikova
Теди, толкова апетитно изглежда! Поздрави!
28.10.2017 16:09
1
1
Покажи всички подкоментари
Admin
Admin
това е хубава рецепта, браво Теодора!
28.10.2017 15:47
3
1
Покажи всички подкоментари