Телешки скалопини с лимонов сос

29/10/2017
ГАЛЯ ДУМАНОВА
отГАЛЯ ДУМАНОВАГотвач1719251
"Направо се топи в устата, а ароматът е - вълшебен "
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо832
  • Преглеждания за месеца31
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • телешко месо - 500 г
  • олио - 100 мл
  • брашно - 6 с.л.
  • черен пипер - 1/2 к.л.
  • сол
  • За лимоновия сос
  • вино - 200 мл
  • брашно - 2 с.л.
  • лимон - 1 бр.
  • сол
  • магданоз - 1/2 връзка
  • чесън - 5 скилидки
  • вода - 150 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Телешкото месо се нарязва на тънки пържоли и се овалва в брашното, в което сме смесили солта и черния пипер.

В дълбока тенджера се сгорещява олиото и пържолите се изпържват за по 3 минути от двете страни, изваждат се на кухненска хартия, за да попие излишната мазнина.

В останалото олио в тенджерата изсипете виното /за предпочитане е бяло вино/и варете 3-4 минути.

В хладка вода разтворете 2 с.л. брашно и бавно с непрекъснато бъркане добавете към виното, посолете.

Нарежете лимона на тънки шайби и ги пуснете във врящия сос заедно с пресования чесън за 2 минути.

Свалете от огъня и добавете ситно нарязания магданоз.

Телешките пържоли се поднасят в чиния и се заливат с топлия лимонов сос.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар