Паста с кайма, гъби и броколи на фурна

29/10/2017
Албена
отАлбенаМастър Шеф61375620784
"Вкус и аромат, които ще надминат всичките ви очаквания "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо578
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо броколите се разделят на розички и се варят в подсолена вода за около 3-4 мин. След това, за да запазят зеления си цвят, се топват в студена вода. В подсолена вода се вари и пастата, но за кратко, защото после ще се пече.

В голям тиган се загрява мазнината и се сотира първо лукът, после почистените и нарязани на филийки гъби. Прибавя се каймата, овкусява се със сол и черен пипер и всичко се разбърква добре. Готви се, докато каймата побелее.

В малка тенджерка се запържват три супени лъжици брашно. На тънка струйка се налива прясното мляко, разбърква се и се оставя сосът да се сгъсти.

Към соса се прибавя кашкавалът, сиренето чедър (оставяме си малко от тях за поръсване) и горчицата. Ако е необходимо, се добавя малко сол.

Сосът се смесва с пастата, броколите, гъбите и каймата.

Разбърква се, да се смесят хубаво продуктите, след което се прехвърлят в тавичка. Отгоре ястието се поръсва с галета и останалия кашкавал и сирене.

Пече се на 200 градуса, докато ястието получи хубав загар.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар