Содени хлебчета с ленено семе

29/10/2017
"Приготвят се бързо и се хапват, докато са топли - това е "
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо528
  • Преглеждания за месеца40
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • кисело мляко - 400 г
  • сол - 1 ч.л.
  • олио - 3 с.л.
  • сода за хляб - 1 равна ч.л.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • яйце - 1 бр.
  • брашно - 3 - 4 ч.ч.
  • ленено семе - 1 с.л. смляно
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В киселото мляко се разбива содата за хляб и бакпулвера да шупне.

Сипват се в средата на брашното, добавя се олиото, яйцето и сол на вкус.

Разбърква се с вилица на гъста каша, добавя се смяно ленено семе. Когато вече не може да се бърка, замесваме средно меко тесто и разделяме на 6 топки.

Всяка се премесва и оформя добре. Нареждат се върху хартия за печене.

С нож се правят по 6-7 разреза като цвете на всяка топка.

Печем в загрята фурна 180 градуса около 25 минути до зачервяване.

Вкусни содени хлебчета, които хапваме топли.подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар