Телешки кюфтенца в доматен сос

29/10/2017
Мария
отМарияЧирак53745
Приготвяне35 мин.
Готвене30 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо86
  • Преглеждания за месеца50
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг2 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • телешка кайма - 700 г
  • лук - 2 бр. средно големи глави
  • домати - 1 кг
  • подправки - по ваш вкус (сол, магданоз, чубрица)
  • около - 100 мл вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Взимаме каймата и си я оформяме на кюфтенца - кой каквато големина иска.

След това леко ги запържваме заедно със главите лук, които предварително сме нарязали на по-малки лентикчи.

През това време взимаме доматите и ги белим от кожата (люспата). След това ги нарязваме на по-малки парченца и ги добавяме към каймата с лука.

След което сипваме водичката, посоляваме на вкус и го похлупваме с капак да ври.

След като заври, се бърка по-често, да не се захване.

Махаме, когато доматеният сос се сгъсти.

Магданоза и чубрицата ги добавяме малко преди да го свалим от котлона.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар