Сухиндолска туршия

24/08/2012
А. Борисова
отА. БорисоваНовак
"Традицията повелява да изстудите добре сухиндолската ракия, преди да поднесете от готовата сухиндолска туршия!"
Приготвяне180 мин.
Общо180 мин.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо9 171
  • Преглеждания за месеца39
  • Преглеждания за седмицата6
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3.7 от 5

Необходими Съставки

  • камби - 6 кг, едри, здрави и червени
  • карфиол - 2 глави
  • домати - 1 кг малки зелени
  • люти чушки - 500 г малки
  • моркови - 500 г
  • за саламурата
  • вода - 7 ч.ч. големи
  • оцет - 7 ч.ч. винен
  • захар - 1 ч.ч.
  • сол - 1 ч.ч.
  • дафинов лист - 5 броя
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • бахар - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изтърбушете вече измитите камби. Накъсайте на розички карфиола, нарежете на кръгчета морковите и измийте доматчетата и лютите чушки.

Сварете саламура от водата, оцета, захарта, солта, дафиновите листа и зърната черен пипер, бахар. Попарете поотделно камбите и останалите зеленчуци в саламурата.

Разпределяйте ги в две тави, за да изстинат. Във всяка камба натъпчете 1-2 доматчета, 1 люта чушка, 2-3 кръгчета моркови и отгоре по розичка карфиол.

Така напълнените камби подреждайте в буркани и ги залейте с вече изстиналата саламура. Претакайте Сухиндолската туршия 2-3 пъти, като ги държите притиснати с ръка, за да се запази плънката.

Дръжте туршията на хладно място и внимавайте да е покрита с около 2 пръста от саламурата. При поднасяне може да я полеете с малко олио.подобни рецепти тук

5 2
4 3
3 3
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Валентин
Валентин
24.09.2012 20:32
Ух, ще се удавя в собствената си слюнка...!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв