Узбекски плов с телешко

29/10/2017
РАГ
отРАГИноватор32212111
"Традицията повелява този плов да се яде с пръсти, затова смело можем да кажем, че ще си оближете пръстите "
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо349
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се разфасова и се сварва до готовност в подсолена вода.

Лукът се нарязва и запържва. Задушаваме и ориза в същата мазнина. Прехвърляме при месото. При нужда се долива още вода.

Настъргваме морковите. Прибавяме към ориза и месото заедно с чесъна, небелен и цял, и лютата чушка.

Ястието се приготвя на изключително бавен огън. Дори може да завием с кърпа тенджерата под капака, за да се задуши още по-добре.

Преди да сервираме се овкусява с черен пипер.

Традиционно узбеките консумират ястието без прибори.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар