Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Пилаф»Узбекски плов с телешко

Узбекски плов с телешко

Потребител#184319Потребител#184319
Иноватор
3291k4738632
Узбекски плов с телешко
Снимка: Потребител#184319
2 / 3
29/10/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
8
"Традицията повелява този плов да се яде с пръсти, затова смело можем да кажем, че ще си оближете пръстите"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 1 кг
  • ориз - 500 г
  • моркови - 3 бр.
  • чесън - 1 глава
  • лук - 2 глави
  • олио - 1 к.ч.
  • люти чушки - 1 бр.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се разфасова и се сварва до готовност в подсолена вода.

Лукът се нарязва и запържва. Задушаваме и ориза в същата мазнина. Прехвърляме при месото. При нужда се долива още вода.

Настъргваме морковите. Прибавяме към ориза и месото заедно с чесъна, небелен и цял, и лютата чушка.

Ястието се приготвя на изключително бавен огън. Дори може да завием с кърпа тенджерата под капака, за да се задуши още по-добре.

Преди да сервираме се овкусява с черен пипер.

Традиционно узбеките консумират ястието без прибори.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: