Ароматна кремсупа от тиква

29/10/2017
Sevdalina Irikova
отSevdalina IrikovaПомощник Готвач303132311
Приготвяне10 мин.
Готвене35 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо730
  • Преглеждания за месеца618
  • Преглеждания за седмицата109
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме тиквата и я почистваме от семената (ако предпочитате да сервирате супата в нея, издълбайте вътрешността ѝ и запазете капачето) Нарязваме я на едри кубчета (все пак ще пасираме).

Обелваме джинджифила (с големината на кутре) и го настъргваме. Праза и моркова нарязваме на кубчета. Сладкия батат обелваме и режем на едро.

Задушаваме зеленчуците - праз, морков и джинджифил, в маслото на слаб огън. Добавяме ароматните подправки, кубчетата тиква и картоф. Заливаме ги със зеленчуковия бульон и овкусяваме със сол. Захлупваме и оставяме да къкри на слаб огън до пълното сваряване на тиквата. След отстраняването ѝ от котлона, прибавяме натрошеното козе сирене (или друго по желание) и пасираме.

През това време запичаме леко намокрените тиквени семки в сух тефлонов тиган с малко сол.

Сервираме супата със сметана и тиквени семки.

Съвет: Много ефектно е поднасянето ѝ, когато я сервирате в издълбаната сурова тиква.

Подходящият зеленчуков бульон за тази супа е със сварени картофи, моркови, връзка магданоз и стръкче праз.

От прецедените продукти приготвям зеленчуково пюре, като добавям масло и прясно мляко.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар