Пюре от тиква, сладък картоф и салата от чери домати

29/10/2017
Sevdalina Irikova
отSevdalina IrikovaГотвач387159401
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо167
  • Преглеждания за месеца26
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За пюрето обелваме тиквата, картофите и моркова. Нарязваме ги на едри парчета. Pоставяме ги в кошничка и варим на пара за около 20 минути.

След като изстинат, ги пасираме, смесени със зеленчуковият бульон, прясната мляко, кравето масло и сол.

За тапенадата сваряваме в същият съд на пара карфиола и парчето целина. Пюрираме с останалите съставки и малко зеленчуков бульон. За плътност добавям и смлени ленени семена. Не добавям сол, защото маслините са солени.

За салатата измивам доматите, нарязвам ги и ги овкусявам с подправките.

Сгловяваме съставките с помощта на ринг. В него подреждаме плътно първо пюрето, после тапенадата, а накрая внимателно поставяме овкусените резенчета чери домати.

Освобождаваме ринга и поръсваме със семена от мак.

Уточнение: Рецептата на тапенадата е от моята леля в Канада. Там характерни съставки са маслините, карфиолът, целина и аншоа за разлика от италианската тапенада, в която основа са каперсите.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар