Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Телешко месо»Печено Телешко»Запечено телешко с пюре от кореноплодни

Запечено телешко с пюре от кореноплодни

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8967k3k4k1
Запечено телешко с пюре от кореноплодни
Снимка: Sevdalina Irikova
2 / 3
29/10/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Вкусно предложение за ценителите на добрата кухня"

Необходими Продукти

  • телешко филе - 500 г
  • черен пипер
  • сол
  • За пюрето
  • картофи - 2 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • пащърнак - 1 бр.
  • целина - 1/2 глава, малка
  • зеленчуков бульон - 150 мл.
  • масло - 40 г
  • сол - на вкус
  • За салатата
  • червено зеле - 2 шепи
  • чушка - 1 бр. червена
  • цвекло - 1 шепа
  • морков - 2 бр.
  • алабаш - 1 шепа
  • спанак - листа
  • чери домати - 3 бр.
  • зехтин
  • лимонов сок
  • сок от нар
  • сол - на вкус
  • И още
  • сусамови семена
  • ленени семена - смлени
  • нар - зърна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме телешкото месо и го нарязваме на филета. Подправяме всяко от тях и ги оставяме в хладилник, покрити със стреч фолио.

През това време приготвяме пюрето. За целта измиваме кореноплодните зеленчуци, обелваме ги и ги варим на пара за 15-20 минути.

След като се охладят, ги пюрираме с маслото и зеленчуковия бульон. Салатата приготвяме, като поставяме измитите упоменати зеленчуци в блендер с приставка за рязане на зеленчуци. Подправяме ги с лимонов сок, сол, зехтин и малко сок от нар.

Изваждаме филетата от хладилника и ги поставяме индивидуално в намаслени квадрати от алуминиево фолио.

Печем на грил тиган и след топлинната им обработка ги оставяме да починат и задушат за 30 минути.

Нарязваме ги на хапки, които овалваме с семената (по желание).

При поднасяне поставяме като канапе първо зеленчуковото пюре. Върху него подреждаме телешките хапки. Около тях поставяме за колоритност по няколко зрънца от нарa.

Салатата аранжираме върху крехките спаначени листенца. Отгоре декорираме с ленти краставица и нарязан чери домат.

Това блюдо е много хранително и прекрасна идея за обяд или вечеря на малчуганите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: