Шоколадови палачинки с пълнеж от тиква и маскарпоне

29/10/2017
Sevdalina Irikova
отSevdalina IrikovaИноватор4971995531
"Ако можехме да изберем само два десерта, които да ядем до края на живота си, щяхме да си поръчаме две порции шоколадови палачинки с пълнеж от тиква и маскарпоне "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо232
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За приготвянето на палачинките пасираме упоменатите съставки, чиято консистенция е като боза.

Изпичамe ги в намазнен тефлонов тиган с размер 22 см.

Поставяме ги в чиния, като всяка една от тях намазваме с масло и обръщаме една върху друга.

За пълнежа смесваме сварената тиква, маскарпонето и останалите съставки.

В средата на палачинката поставяме по лъжица от пълнежа и свиваме вързопче. Завързваме с царевични влакна.

Аранжираме със забодени на парти шишчета плодове от вишни.

Съвет: Когато приготвяме ликьор от вишни (вишновка), запазваме плодовете в стъклен буркан с част от ликьора за сладкиши или декорацията им!

Ако ги поднасяме на децата, разделяме пълнежа на две, като изключваме алхохолa!подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар