Вкусни тиквени охлюви

29/10/2017
Мария Симова
отМария СимоваИноватор535345313
"Напразно се мъчите с диети и ограничения, когато на света съществуват такива вкусотии като тези тиквени охлюви "
Приготвяне30 мин.
Готвене35 мин.
Общо65 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо601
  • Преглеждания за месеца337
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

  • за тестото
  • прясно мляко – 150 мл
  • масло – 50 г
  • захар – 4 с.л.
  • сол –1/2 ч.л.
  • суха мая - 7 г
  • тиквено пюре – 200 г
  • брашно - около 4 ч.ч.
  • плънка
  • масло – 60 г
  • кафява захар – 0, 5 ч.ч.
  • канела – 1 ч.л.
  • стафиди – за поръсване
  • пудра захар – за поръсване на охлювите
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа пресейте брашното, добавете солта, разтопеното масло, разтворените мая и захар в прясното мляко. Добавете тиквеното пюре, разбъркайте и замесете меко тесто. Поставете го в намаслена купа, завийте купата със стреч фолио и оставете за 90 минути да втаса на топло.

Върху леко намаслен плот разточете тестото на правоъгълна кора с дебелина 1 см.

За плънката разтопете маслото, добавете захарта и канелата. Намажете кората със сместа, поръсете със стафидите и навийте на руло. Нарежете рулото на 12 части и ги наредете в тава, постлана с хартия за печене, едно до друго.

Оставете за 30 минути на топло да втаса и поставете тавата в предварително нагрята на 190 градуса фурна, печете за около 30 -35 минути.

Готовите охлюви още топли поръсете с пудра захар.подобни рецепти тук

5 9
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар