Комбинирана кремсупа от тиква и леща

29/10/2017
Sevdalina Irikova
отSevdalina IrikovaПомощник Готвач303132311
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо188
  • Преглеждания за месеца115
  • Преглеждания за седмицата35
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме, обелваме и измиваме тиквата, праза и картофите. Нарязват се на кубчета и се заливат със зеленчуковия бульон (колкото да ги покрие).

Овкусяваме с подправките, добавяме мазнината и варим на слаб огън до омекване на зеленчуците.

Готовата супа пасираме с прясно мляко. Оставяме на страна, за да приготвим кремсупата от леща.

Лещата заливаме със студена вода от вечерта. На следващият ден я отцеждаме и я сваряваме в зеленчуковият бульон.

Изчистените праз, морков и пащърнак режем на едри резенчета.

Добавяме ги към лещата, сипваме от олиото, овкусяваме с къри и скилидка чесън. Варим също на слаб огън.

10 минути преди да отстраним от котлона, посоляваме и изваждаме скилидката чесън. След като леко се охлади, я пасираме.

Сервираме в чиния, като аранжираме със сметана, резенчета праз и запечени тиквени семена.подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар