Телешко с кашу

29/10/2017
Даниела Русева
отДаниела РусеваГотвач2916373
"Специалитет за скъпи гости, които искате да почерпите с най-вкусното телешко на света "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо377
  • Преглеждания за месеца34
  • Преглеждания за седмицата5
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Телешкото месо се нарязва на кубчета, поръсва се със стрити кубчета телешки и зеленчуков бульон, малко червен пипер и се подрежда в плик за печене.

Добавят се нарязани скилидки чесън, дафиновия лист, по 10-на зърна кориандър и черен пипер и три пълни супени лъжици сурово кашу.

Залива се с топлата вода и олио и пликът се затваря. Пече се на 200 градуса за 50 минути.

Ако искате да направите поднасянето на това телешко по-забавно, предлагам да изпечем от тесто един рог на изобилието.

С готовото хлебно тесто от магазина ще се справим лесно.

Разточете от тестото лист с дебелина 3-4 мм и го нарежете на ленти с ширина 2 см. Предварително трябва да си направим фунийка от твърда хартия /картон/, която се облича с алуминиево фолио. Острияt край се подкривява, за да се оформи като рог.

Намажете фунията отвън обилно с краве масло. Вече готовата фуния се облепва с лентите от тесто, като завивайки ги, се застъпва част от тях. Тестото се намазва с жълтък и се изпича в предварително загрята фурна на 200 градуса до зачервяване.

Напълнете рогчето със задушеното телешко месо.

Гарнирайте със сурова зелена чушка - рог, пълен с печен патладжан, овкусен със сол, оцет и олио, пълнени доматчета със смес от крема сирене и заквасена сметана и задушени броколи в малко вода и олио с копър.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Sevdalina Irikova
Sevdalina Irikova
30.10.2017 07:33
Произведение на кулинарното изкуство! Прекрасно е , Дани!
1
0
Даниела Русева
Благодаря, Севдалина!
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв