Чийзкейкчета с тиква и рикота

30/10/2017
Марияна Петрова Иванова
отМарияна Петрова ИвановаПомощник Готвач1551594
"Винаги може да разчитате на нас, когато става дума за изяждане на ароматни чийзкейкчета с тиква и рикота "
Приготвяне60 мин.
Готвене130 мин.
Общо190 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо648
  • Преглеждания за месеца55
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • бисквити орео - 300 г
  • масло - 75 г
  • ванилия - 1 бр. (прах или течна)
  • рикота - 600 г (може да се замени с филаделфия)
  • прясно мляко - 100 мл
  • пюре от тиква - 300 г
  • яйца - 5 бр.
  • царевично брашно - 50 г
  • захар - 180 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо обелете и нарежете тиквата в тавичка. Нарежете бучка масло отгоре и изпечете. Охладете и намачкайте. Оставете я встрани.

В купа сложете яйцата и захарта. Бъркайте с миксер до побеляване. Добавете рикотата, млякото, ванилията, тиквата и царевичното брашно.

Ако стои на гранули, разбийте с пасатора до хомогенна смес. Разтопете маслото и добавете натрошените бисквити.

Във форма за мъфини сложете от бисквитите, като предварително сте напръскали със спрей мазнина.

Разпределете бисквитите равномерно и натиснете с лъжица. Напълнете със сместа и печете за 15 минути на 180 градуса, а после 1 часа на 140 градуса.подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар