Касапски кюфтета в було

30/10/2017
zarq666@gmail.com
отzarq666@gmail.comГотвач3051101389
"Запасете се с биричка, защото тези кюфтенца са ужасно вкусни и пият много "
Приготвяне60 мин.
Готвене15 мин.
Общо75 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо377
  • Преглеждания за месеца203
  • Преглеждания за седмицата31
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • свинско месо - 1 кг (от гърдите)
  • чесън - няколко скилидки
  • сол
  • черен пипер
  • кимион
  • чубрица - ронена
  • лют червен пипер - едро смлян
  • було - агнешко или свинско
  • лимонов сок - сок от 1 лимон
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското месо, което трябва да е по-тлъстичко, ако не се добавя и малко сланина, се смила през месомелачката на по-едро.

Скилидките чесън се обелват и пресоват. Каймата се омесва с чесъна, подправки на вкус - прясно смлян черен пипер и кимион, ронена чубрица, лют червен пипер и сол. Съдът с каймата се покрива с фолио за свежо съхранение и се оставя в хладилник поне за 30 минути, за да си поеме вкусовете.

В това време булото се накисва в малко вода с лимонов сок.

Изкиснатото було се нарязва на квадрати с еднакви размери. Големината им е според размера на кюфтета, които ще направите. Аз ги предпочитам по-сплескани и с правоъгълна форма, за да изглеждат по-различно. Вие по-желание може да ги направите кръгли или във формата на кебапчета.

Във всяка було се слага по шепа кайма, сплесква се и булото се сгъва като плик. Мястото, където се събира булото, се оставя отдолу.

Кюфтетата могат да се пекат на скарата, на грила, на барбекю на дървени въглища. Но предварително намажете леко решетката с малко парче сланина.

Винаги първо се поставят върху страната, където е събрано булото. Скарата трябва да е много добре загрята, изпичат се и от двете страни до готовност.

Сервират се задължително с люто домашно приготвено доматено пюренце, а питието изберете вие - вино, бира или люта ракийка.

Добър апетит и наздраве!подобни рецепти тук

5 4
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар