Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Телешко месо»Картофи с телешки късчета

Картофи с телешки късчета

Биляна ВладоваБиляна Владова
Мастър Шеф
2272k3412k5
Картофи с телешки късчета1 / 2
31/10/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг
  • телешко месо - 500 г
  • за картофите
  • зехтин - 100 мл
  • чубрица
  • черен пипер
  • сол
  • за телешкото
  • червено вино - 150 мл
  • вода - 100 мл
  • червен пипер - 1 к. л.
  • мед - 2 ч.л.
  • соев сос - 2 ч.л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Телешкото месо се нарязва на кубчета или на жулиени с дебелина около 1 см. Месото се слага в купа.

В друг съд се изливат виното и водата. Към тях се добавят всички други съставки на маринатата. Бърка се докато се разтопи медът. С тази марината се полива месото и се разбърква.

Покрива се с фолио и престоява в хладилник минимум два часа, а най-добре е да се приготви от предната вечер.

След това картофите се обелват и нарязват на кубчета. Слагат се в тава и се поливат със зехтин, поръсват се с чубрица, черен пипер и малко сол.

Разбъркват се хубаво да се разнесат подправките равномерно. Месото се изважда от хладилника и в тиган се запечатва леко за около 30 секунди от всяка страна.

Добавя се при картофите. Всичко се пече до готовност в загрята на 220 градуса фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: