Сочен бургер със специален сос

30/10/2017
Нина Иванова Иванова
отНина Иванова ИвановаМастър Шеф4038811595
"Само едно нещо е по-вкусно от домашния бургер и това и този сочен бургер със специален сос "
Приготвяне30 мин.
Готвене15 мин.
Общо45 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо951
  • Преглеждания за месеца34
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • питки - 3 бр. за бургери
  • топено сирене - 3 бр. тънки листчета топено сирене или кашкавал (размер колкото питките)
  • пържени картофи - за сервиране
  • за бургерите
  • телешка кайма - 500 г
  • сос уорчестър - 1 с.л.
  • масло - 2 с.л.
  • магданоз - 2 с.л. нарязан
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • за соса
  • майонеза - 100 г
  • соев сос - 1 с.л. сладък
  • сос уорчестър - 1/2 с.л.
  • захар - 1 ч.л. кафява
  • черен пипер - 1/3 ч.л.
  • сос табаско - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Направете соса, като объркате всички посочени продукти. Разбъркайте хубаво до разтапянето на захарта и получаването на еднородна смес.

Смесете каймата със соса Уорчестър, нарязания предварително магданоз на ситно, солта и черния пипер. Омесете хубаво. Добавете маслото и омесете отново. Направете 3 плоски бургера.

Изпечете на грил тиган за по около 5 минути от всяка страна. Разрежете питките за бургери на половини и запечете долната за кратко на тигана.

Подредете, като върху долната част от питката поставите топено сирене или кашкавал, след това бургер и пържени картофи и покапете от майонезения сос. Захлупете с горната част от питката.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар